Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Float veri kullanımı

Kullanıcı avatarı
uardal
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Float veri kullanımı

Mesaj gönderen uardal »

Merhaba İspsoft programında DMOVR komutu ile float bir veri kullanmak istiyorum fakat sürekli hata veriyor. Virgül yada nokta kabul etmiyor, bunun için uygulamada bir ayarmı istiyor. Yardımcı olabilirsniz sevinirim, kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Re: Float veri kullanımı

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

DMOVR komutu kullanımı hakkında örneği paylaşıyorum. Float değere nokta koyarak işlemi yapın.
2025-01-07 09_15_09-Untitled20 - Delta ISPSoft.png
2025-01-07 09_15_30-HTML Yardımı.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
uardal
İletişim:

Mesaj gönderen uardal »

PLCTEST.png
İlk denemem de de böyle yaptım ama hata verdi, programı açıp kapatınca düzeldi nasıl olduysa, birde mesela ben 75.870 float verisini dmovr ile d104 e taşıdığımda d104=1117240689 giib bir değer alıyor. ben 75.870 değerini hmida olduğu gibi görmek istiyorum, nasıl bir işlem yapmam gerekir.

Kolay gelsin.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

Data Gösterim formatınızı Float olarak seçtiğinizde float değer olarak görüntüleyeceksiniz.
2025-01-07 13_42_11-Untitled20 - Delta ISPSoft.png
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön