Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Hızlı Sayıcı Sorunu

Kullanıcı avatarı
aug.91
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Hızlı Sayıcı Sorunu

Mesaj gönderen aug.91 »

Sistemimde DVPSA211R PLC kullanarak bir proximity switch ile motorun attığı turu saymak istiyorum. Bunun için PLC üzerinde proximity sensörün çıkışını X0 pinine bağladım. Sensörüm NPN, plc de ise S/S girişinde 24VDC bağlı. DCNT C235 9999 komutu ile hızlı sayıcı kullanarak okuma yapıyorum ancak, sensör gördüğü sürece okuma devam ediyor. Her yükselen kenarda bir tur okumak yerine sinyal geldiği sürece okuduğu için tur tek tek artmak yerine 3,17,34 gibi artıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Hızlı Sayıcı Sorunu

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

Kendi sistemimde yaptığım testlerde, PLC'nin hızlı sayıcıyı yükselen kenar tetiklemesiyle çalıştırdığını gözlemledim. Aslında sensörünüz sinyal gönderiyor olabilir; ancak siz bunu göremiyor olabilirsiniz ya da parazit kaynaklı olarak sinyal algılanamıyor olabilir.

Test etmek isterseniz, PLC'nin Y0 çıkışını X0 girişine bağlayarak bir sinyal oluşturabilirsiniz. Bu şekilde, sayıcının yükselen kenarı algılayarak sayma işlemini gerçekleştirdiğini gözlemleyebilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön