kolay gelsin plc de yeniyim yapmak istediğim bir proje var yardım sağlayabilirseniz teşekkür ederim (proje) konveyör üzerinden koliler geçiyor kutuları sıkıştıran pistonlar var pistonun altında kutu olduğu sürece piston inik oluyor konveyör devamlı hareket halinde kutuların arasında boşluk oldugu zaman her(8 adet piston var)
Oluşan bu boşluk boşluğa göre kaç cm olduğu değişiyor
Her piston oluşan boşlukta kalkıyor altına geldiği zaman boşluk gittiği zaman piston tekrar iniyor bunu nasil gerçekleştirebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Encoder uygulaması
- Eness03
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- wanted0035
- İletişim:
Re: Encoder uygulaması
Bütün projeyi kimse size tek defa da vermez. Adım adım sorunlarızı yazın. Piston boyunu ölçmekte sorun mu yaşıyorsunuz? Lineer cetvel ile piston botunu ölçebilirsiniz mesela?
- Eness03
- İletişim:
ben kutu altına geldikçe pistonu indiriyorum piston boyunda ve linneer cetvele gerek yok sadece boşluk yaptığı zaman nasıl kalkacak ve nasıl tekrar inecek onu hangi komutlarla nasıl yapacam onu yapamıyorum
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
Uygulamanız için doğrudan komutlar bulunmuyor. Programınızın algoritmasını çalışma koşullarına göre kendiniz oluşturmalısınız. Boşluk yaptığı zaman ibaresi PLC tarafından algılanacak birşey değildir. Konveyörünüzde bir boşluk oluştuğunda bunu PLC'ye bildirmek için birkaç yol olabilir; örneğin bir sensör ürün görmüyorsa boşluk olarak PLC'ye feedback verebilir gibi.. Pistonu indirip kaldırma işlemi PLC'de pistonu nasıl kontrol ettiğinize bağlıdır. Fiziksel çıkışları ile ilişkilendirdiyseniz yani Y0 çıkışı aktif olunca piston kalkıyor, pasif olunca iniyorsa bunu da yine sizin belirleyeceğiniz şartları sağlarsa Y0 aktif olsun, sağlamazsa pasif olsun şekilde yazabilirsiniz.
Uygulamanız için doğrudan komutlar bulunmuyor. Programınızın algoritmasını çalışma koşullarına göre kendiniz oluşturmalısınız. Boşluk yaptığı zaman ibaresi PLC tarafından algılanacak birşey değildir. Konveyörünüzde bir boşluk oluştuğunda bunu PLC'ye bildirmek için birkaç yol olabilir; örneğin bir sensör ürün görmüyorsa boşluk olarak PLC'ye feedback verebilir gibi.. Pistonu indirip kaldırma işlemi PLC'de pistonu nasıl kontrol ettiğinize bağlıdır. Fiziksel çıkışları ile ilişkilendirdiyseniz yani Y0 çıkışı aktif olunca piston kalkıyor, pasif olunca iniyorsa bunu da yine sizin belirleyeceğiniz şartları sağlarsa Y0 aktif olsun, sağlamazsa pasif olsun şekilde yazabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey