Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Ardışık çıkış aktif etme

Kullanıcı avatarı
volkan5555
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Ardışık çıkış aktif etme

Mesaj gönderen volkan5555 »

Kolay gelsin hemen hemen tüm konulara ve komutlara baktım fakat istediğim komutu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...
Ben plc deki çıkışları tek bir komut ile aktif pasif etmek istiyorum , mesela herhangi bir girişten x.... veya m...bitlerinden start verdiğim zaman Y20 den Y40 a kadar olan çıkışlar aktif olsun giriş sinyali kesildiği zaman veya stop komutu verdiğim zaman hepsi pasif olsun. komutlar içerisinde bölgesel Reset var (ZRST) ama set ile alakalı bir bilgi bulamadım.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Ardışık çıkış aktif etme

Mesaj gönderen Uğur »

Aşağıdaki satır ile Y20 den itibaren 16 tanesini Y20~Y37 SET edecektir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
volkan5555
İletişim:

Mesaj gönderen volkan5555 »

Teşekkür ederim Uğur bey, dediğinizden yola çıkarak böyle birşey yaptım işimi gördü kolay gelsin..
DDD.PNG
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
hakanbim7@gmail.com
İletişim:

Mesaj gönderen hakanbim7@gmail.com »

Uğur yazdı: 16 Oca 2019, 14:53 Aşağıdaki satır ile Y20 den itibaren 16 tanesini Y20~Y37 SET edecektir.
BURADA Y20 DEN Y35 E KADAR ÇIKIŞLAR TRUE EDİLİYOR OLMASI LAZIM...
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

K5Y20 ifadesinde Y20'den itibaren ardışık 5dijit yani 20bit durumu etkilenir. Taşınacak veride 0xFFFFF ise Y20-Y43 aralığı set olur.

1Dijit = 4Bit
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön