Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
WPLSoft PLC Haberleşme Sorunu
- nplce
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
WPLSoft PLC Haberleşme Sorunu
Merhabalar, delta- dvp-14ss2 marka plcimiz var ve plc'ye RS232 ile bağlanmayı denediğimizde ilk başta Prolific Usb-to-Serial Comm Port can not start gibi bir hata aldım, sonrasında bunu çözebildim fakat WPLSoftun Communication sekmesinden Trasnfer Setup -> PC<=PLC dediğim zaman "Communication error! Error code=9" şeklinde bir hata bildirimi almaktayım. Bu sorunun nasıl çözebilirim.İlginize teşekkürler...
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Re: WPLSoft PLC Haberleşme Sorunu
PLC kablosunu çıkardığınız zaman sadece USB dönüştürücü bağlıyken aldığınız hata aynı mı? Yoksa protokol aramaya mı geçiyor.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Whatsapp Kanal
- nplce
- İletişim:
Evet arama yapıyor PLC kablosunu çıkarttığımda.
- nplce
- İletişim:
Arama yapıyor fakat bir süre sonra communication time-out veriyor ve arama sekmesini kapatıyor. Laptop ile bağlanmaya çalışıyorum Rs232yi usbye dönüştüren dönüştürücü var aynı zamanda bu herhangi bir haberleşme problemi yaratır mı acaba ?
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Aşağıdaki videodaki şekilde bağlanmayı deneyiniz. Yine bağlantıya başlamadan önce PLC yi Stop moda alarak enerjiyi kapatıp açın ardından tekrar bağlanmayı deneyin. Yine bağlantı kurulamaz ise dönüştürücünüzün bilgisayarın aygıt yöneticisinden aldığı port numarasını değiştirerek deneyin.
2- WPLSoft Bağlantı Ayarları ve PLC'ye Bağlantı
2- WPLSoft Bağlantı Ayarları ve PLC'ye Bağlantı
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Whatsapp Kanal
Whatsapp Kanal
- nplce
- İletişim:
Videodaki gibi her adımı anlatıldığı şekilde yaptım fakat hala aynı hatayı alıyorum. PLC'yi stop moduna alıp enerjiyi kestim,tekrar verdim ve bağlanmaya çalıştım ancak hala communication errror!Error code=9 uyarısı gelmekte. Resimde görebileceğiniz gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Nasıl çözebilirim?
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
USB-RS232 dönüştürücünüzün sağlam ve driverin bu dönüştürücü için uygun olduğunu kontrol ediniz. Eğer PLC swichi Stop konumunda iken enerji verildi ise RS232 bağlantı portundan 7,E,1,9600 ASCII ve PLC istasyon numarası:0 olarak bağlantı kurabiliyor olmalısınız.
USB-RS232 dönüştürücüden sonra kullandığınız kablo standart DVPACAB2A30 kodlu kablo değil ise aşağıdaki pin şemasından kullandığınız kablodaki pinleri doğrulayabilirsiniz.
USB-RS232 dönüştürücüden sonra kullandığınız kablo standart DVPACAB2A30 kodlu kablo değil ise aşağıdaki pin şemasından kullandığınız kablodaki pinleri doğrulayabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- nplce
- İletişim:
" USB-RS232 dönüştürücünüzün sağlam ve driverin bu dönüştürücü için uygun olduğunu kontrol ediniz. Eğer PLC swichi Stop konumunda iken enerji verildi ise RS232 bağlantı portundan 7,E,1,9600 ASCII ve PLC istasyon numarası:0 olarak bağlantı kurabiliyor olmalısınız "
Dediğiniz işlemleri yaptığımda bağlantı kuramadım, aldığım kablo da " DVPACAB2A30 PC-PLC Haberleşme Kablosu Delta " kodlu kablo,özellikle bu kablo kodunu vererek aldım fakat hala PLC ile bağlantıyı kuramıyorum. Enerjiyi kesip stop modunda da denememe rağmen bağlanamadım.
Dediğiniz işlemleri yaptığımda bağlantı kuramadım, aldığım kablo da " DVPACAB2A30 PC-PLC Haberleşme Kablosu Delta " kodlu kablo,özellikle bu kablo kodunu vererek aldım fakat hala PLC ile bağlantıyı kuramıyorum. Enerjiyi kesip stop modunda da denememe rağmen bağlanamadım.
- Turhan
- İletişim:
Dönüştürücünüz ile farklı cihazlara bağlantı kurup bu PLC'ye erişim sağlayamıyorsanız PLC Com-1 portu donanımsal olarak arızalanmış olabilir.
Ürün tedarikçinizden PLC portunu test etmelerini ve arızayı tespit etmeleri durumunda cihazı arıza servisine gönderilmesini isteyebilirsiniz.
Ürün tedarikçinizden PLC portunu test etmelerini ve arızayı tespit etmeleri durumunda cihazı arıza servisine gönderilmesini isteyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- nplce
- İletişim:
Kablonun pinlerini de test ettim hepsi doğru bir biçimde kombine edilmiş, dediğiniz gibi geriye tek ihtimal PLC'nin com portunun arızalanması gibi bir durum ortada kalıyor. Kendimce PLC portunun sağlamlığını test edebilir miyim ya da nasıl bir müdahalede bulunabilirim ?