Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

MODRW komutu

Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

MODRW komutu

Mesaj gönderen MEHMET34 »

Bütün arkadaşlara kolay gelsin benim sormak istediğim MODRW okuma ve yazma komutundaki H3 ve H4 arasındaki farkı sormak istiyorum H3 fonksiyon kodunda bir veya birden fazla data (word adres) okumak için kullanılır diyor H4 fonksiyon kodunda bir veya birden fazla ınput register okumak için kullanılır diyor benim sorum data (Word adres)ile ınput regıster aynı anlama gelmiyormu ikisi arasındaki fark nedir? teşekkür ederim.(Data word ile regıster aynı değilmi?)
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: MODRW komutu

Mesaj gönderen Uğur »

Okuma yazma adresleri üretici tarafından size holding yada input şeklinde verilir. Bunları modbus adreslerinden de anlayabilirsiniz. 400001 li adresler holding iken 300001 li adresler input refgister adresleridir.
Holding adres hem okunabilen hemde yazılabilen adres tipleriyken Input register ise sadece okunabilen register tipleridir örneğin analog giriş adresleri input register olarak karşınıza çıkacaktır. DELTA tüm register adresleri holdingtir.

H03 --> Holding Register
H04 --> Input Register
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:

Deltada ki bütün arkadaşlara kolay gelsin ben MODRW komutu ile 8 adet Y0 okuması ve 8 adet D0 okuması yapıyorum okuma yaparken saçma bir sayı çıkıyor ancak bunuda D1296 datası ile düzgün okuyabiliyorum yalnız bir sıkıntım var bu okuma işleminde D1296 datasında sayılarda karışma oluyor örneğin Y0 8 adet biti aktif olduğunda 255 değeri geliyor D0 (1000) olduğunda D1296 daki sayılar karışma oluyor acaba D1296 ile beraber başka bir Datadan ikinci değeri okuma yapabilirmiyim? Yani Y0...Y7 on olduğunda bu sayıları D1296 da göreyim D0,,,D7(1000) olduğunda bunuda D1297 de göreyim ikisi bağımsız olsun istiyorum bu mümkünmüdür. Başka bir sorumda D1296 ...D1311 datalarınn hepsine aynı bilgi oluşuyor bunların ayrı kullanabilme durumumuz var mı? Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Bağımsız sorgular göndermeniz gerekmektedir. Bağımsız sorgularda D1296 ve D1297 gibi datalara sıralanamaz. Her sorugunun cevabı D1296 içerisine gelecektir.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
MEHMET34
İletişim:

Kolay gelsin modrw komutunda k5 (h5) fonksiyonunda 1 adet y0 bitini aktif ediyorum (k1) ancak pasif etmek istediğimde. (K0) plc çıkışı off olmuyor diğer çoklu bit yazmalarda sistem güzel çalışıyor k5 fonksiyonundan mı kaynaklanıyor yoksa bende mi bir sıkıntı var. yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Bit SET ve RST için MODRW komutunu aşağıdaki şekli ile kullanınız.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Whatsapp Kanal

“PLC Forum” sayfasına dön