Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

plc donanım

Cevapla
Kullanıcı avatarı
nuh74
Mesajlar: 17
Kayıt: 03 Nis 2018, 14:17
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

plc donanım

Mesaj gönderen nuh74 »

selam aleyküm kolay gelsin. öncelikle emeğiniz için teşekkürler . ben s7300 plc kullanıyorum şimdi delta plc ye başladım. elimde dvp12se ,dvp04ad plc ve dop-b10e615 var. şimdi sorularım şunlar.
1- siemens plc de intiger sayı mw100 den sonra mw102 yazıyoruz 101 yazamıyoruz. real sayı için md100 den sonra md104 yazmak zorundayız aynı şekilde timer degeride yazılıyor deltada aynımıdır.
d10 kullandığımız zaman m10 bitini arasında bağ varmıdır.
2. hardwarede anolog modülü tanıtımını yaptım. sonra tekrar hardware ayarına girince ayarlı olan degerleri göremiyorum.
3. special dataların türkçe listesi varmıdır.
4. plcde tristörlü cpu ya röleli ı/Q MODÜLÜ yada tersi çalışırmı. yoksa hepsi röleli veya tristörlü olmak zorundamıdır.
5. bir cpu ya kaç modül bağlayabiliriz sınırlar nelerdir.
şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Turhan
Mesajlar: 8440
Kayıt: 07 Mar 2018, 16:06
Konum: İstanbul
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: plc donanım

Mesaj gönderen Turhan »

Delta PLC'lerde Registerler genel amaçlı 16Bitlik veri alanlarından oluşur. Data Bölgeleri 16Bit olabildiği gibi(Örneğin: D0= 1000), 32Bit Tamsayı (Örneğin: D0,D1 = 100.000) veya Floating (Örneğin: D0,D1= 123.456) olarak kullanabilirsiniz.

D10 datası ile M10 Bit adresi birbirinden bağımsız adreslerdir. PLC Uygulama Manueli (DVP-ES2/EX2/SS2/SA2/SX2/SE/MC) içerisinden tüm özel bit ve dataalra erişebilirsiniz.

İlave modüllerin çıkış tipi CPU üzerindeki çıkış tiplerinden bağımsızdır. Transistor veya Röle çıkışlı ilave IO kullanabilirsiniz. DVP-SE serisi PLC modeli toplamda 256DI + 256DO, Max. 8 adet DVP-S serisi ilave modül ve Max. 8 adet DVP-SL serisi ilave modül desteklemektedir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Cevapla

“PLC Forum” sayfasına dön