Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Encoderli Asansör Uygulaması

Kullanıcı avatarı
Sisly
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Encoderli Asansör Uygulaması

Mesaj gönderen Sisly »

Arkadaşlar herkese merhaba. Bir kaç zamandır encoderli asansör uygulaması yapmaya çalışıyorum fakat plc programlamada yeniyim ve haliyle zorlanıyorum. Öncelikle yapmak istediğim şey asansörün kat hizalarını herhangi ek bir sensör kullanmadan encoder ile yani puls değeriyle durdurmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilir veya ufak çaplı örnek bir uygulama gösterebilirmisiniz en azından bir fikir ve yol sahibi olurum bu konuda ve geliştirmesini kendim yapmaya çalışırım. Son olarak encoder bölen kat sayısı nasıl değiştirebilirim ?

Mevcut PLC DVP-12SE dir.
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
ELSANTE
İletişim:

Re: Encoderli Asansör Uygulaması

Mesaj gönderen ELSANTE »

Kullandığın ENCODERin 2 Fazlı (A-B) ve 2 uçlu olduğunu varsayıyorum. Çalıştırdığım bir örnek; Mavi pencere içeresinde olan.
Burada sıkıntı şu: DLD> C251 K80000 Encoderin "K80000" değerine geldiğinde PLC tarama hızı bunu anında olmasda bir sonraki çerimlerden birinde yakalar. Yakaladığı an motorun durduğunda 120000 gibi bir değer bile görebilirsin. Bu komut yazılımsal çalışır. Yine bir komut daha vardır ( DHSCS )( DHSCR )bu komutta donanımsal çalıştığından anında girdiğin değeri yakalar. Yinede Motor Ataletini göz ardı etme.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Sisly
İletişim:

Re: Encoderli Asansör Uygulaması

Mesaj gönderen Sisly »

teşekkür ederim :)

“PLC Forum” sayfasına dön