Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

2 PLC 2HMI DTC ve INVERTER bağlantısı

Kullanıcı avatarı
Şevket Çakır
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

2 PLC 2HMI DTC ve INVERTER bağlantısı

Mesaj gönderen Şevket Çakır »

Günaydın,
projemde 1 adet 28SV plc, 1 adet 12SA plc, adet 10'' hmi, 1 adet 7'' hmi, 8 adet DTC ve Mitsubıshı inverter var.
İki plc kullanmamın sebebi 11 adet tek faz hızlı sayıcı girişim olacak. Bu bağlantılar ile ilgili yardım rica ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: 2 PLC 2HMI DTC ve INVERTER bağlantısı

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

DVP-SA2 serisi PLC ler için DVP PLC Hızlı Sayıcılar DVP-SV2 serisi PLC ler için DVP-SV2 Serisi PLC Hızlı Sayıcı Ayarları Dokümanı nı inceleyerek hangi giriş için hangi Counter ı kullanmanız gerektiğini ve desteklenen frekanslara ulaşabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Şevket Çakır
İletişim:

2 PLC ve 2 HMI master slave bağlantıları ile ilgili bilgi alabilirmiyim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Konfigürasyonunuza göre bağlantı kombinasyonları farklılık gösterir. Aynı fiziksel Com Port da iki ekranı kullanmadığınız sürece tüm bağlantı methodlarını tercih edebilir HMI leri Master diğer tüm cihazları Slave konumda kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Şevket Çakır
İletişim:

Merhaba,
Projeyi sadeleştirerek 1adet PLC 28SV, 1 adet DOPB 10 ve 1 adet DOPB 7 HMI mevcut. DOPB 10 master DOPB 7 slave olacak şekilde sistemi nasıl kurgulayabilirim.
Daha önce HMI master-slave uygulamam olmadığı için yardım talep ediyorum.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Diğer projelerinizden farklı olarak Slave modda kullanacağınız HMI modelinin driverini resimde görüldüğü gibi protokolünüze uygun bir şekilde ASCII (Slave) yada RTU (Slave) seçip HMI ya istasyon numarası yanımlamanız yeterli olacaktır.

Yazma adresleri olarak HMI'nin Dahili hafıza bölgesi olan $ ve $M adreslerini kullanabilirsiniz. bu adreslere ait modbus adreslerini de haricen mesaja ekliyorum.

HMI_Slave.png
HMI Modbus Adresleri.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön