Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
PID hakkında yardım
- secretagent
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
PID hakkında yardım
Merhaba SV2 serisi plc kullanıyorum. Pid parametrelerini (Kp,Ki,kd) ayarlarken sıkıntı yaşıyorum. Set değerime çok geç ulaşıyor çıkışım. PLC ile PID blogunu nasıl AutoTunning yapabilirim yardmcı olursnaız sevinirim
FreeLance PLC-HMI-SCADA Programmer....
- Turhan
- İletişim:
Re: PID hakkında yardım
Merhaba,
PID bloğunu ısıtıma sistemi için kullanıyorsanız S3+4 datasında yeralan datanın içerisine 3 sayısını gönderip PID komutunu aktif ederseniz AutoTuning işlemini başlatarak P,I,D katsayılarını hesaplatabilirsiniz.
Bunun dışında farklı bir iş için PID komutunu kullanıyorsanız P değerini maneul arttırarak deneme-yanılma methodu ile doğru değeri elde etmelisiniz.
PID bloğunu ısıtıma sistemi için kullanıyorsanız S3+4 datasında yeralan datanın içerisine 3 sayısını gönderip PID komutunu aktif ederseniz AutoTuning işlemini başlatarak P,I,D katsayılarını hesaplatabilirsiniz.
Bunun dışında farklı bir iş için PID komutunu kullanıyorsanız P değerini maneul arttırarak deneme-yanılma methodu ile doğru değeri elde etmelisiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- secretagent
- İletişim:
Merhaba ısıtma için kullanmıyorum. Absolute olarak sürdüğüm servo motorun pozisyon bilgisi için kullanıyorum. SAdece P değeri ile oynamak hız açısından işimi çözer mi ? Ki ve Kd stabil olması için yanılmıyorsam.
FreeLance PLC-HMI-SCADA Programmer....
- Turhan
- İletişim:
Kp katsayısı PID için kontrol için mevcut değerinizden set değerinize ulaşma hızı gibi düşünebilirsiniz. Bu değeri arttırdığınızda çalışmanızda mevcut değer ile set değerinizin arasında bir fark olursa kontrolör bu farkı kapatmak için hızlı tepki vermeye başlayacaktır. Ancak bu değeri gereğinden fazla arttırırsanız Set noktasını fazlası ile geçmiş ve sistemi osilasyona sokmuş olursunuz.
DELTA Electronics Turkey