Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PLC RUN Modunda IFD6500 Bağlantı Sorunu

Kullanıcı avatarı
metin34
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PLC RUN Modunda IFD6500 Bağlantı Sorunu

Mesaj gönderen metin34 »

Benimde bir bağlantı problemim var ıfd6500 ile plc sadece stop modunda iken bağlanabiliyorum run modunda iken haberleşme hatası alıyorum stop modunda program yükleme ve program çekme işlemlerinde sorun olmuyor online moda geçebiliyorum ancak plcyi run moduna aldığımda ''24vdc düşük voltaj dörüntülemeye devam etmek istiyormusunuz '' uyarısını veriyor evet dersem birkaç saniye sonra'' haberleşme zaman aşımı hatası alıyorum'' plc de sorun olma ihtimaline karşı aynı işlemi farklı bir plc de de denedim sonuç aynı kullandığım kablo ıfd6500 ile birlikte gelen 2 metrelik kablo nerede sorun olabilir?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: PLC RUN Modunda IFD6500 Bağlantı Sorunu

Mesaj gönderen Uğur »

RS485 üzerinden PLC ye bağlanıldığı zaman PLC içerisindeki programda MODRS, MODRW, MODWR, RS ve Link Haberleşme gibi bir konfigürasyon olmamalıdır. Stopta iken bağlanıp, RUN modunda böyle bir hataya düşüyor olması çalışan programda RS485 portuna sorgu gönderen veya RS485 portunun protokolünü değiştiren program parçası olması muhtemeldir. Bu konuları kontrol etmenizi öneririm.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
metin34
İletişim:

Re: PLC RUN Modunda IFD6500 Bağlantı Sorunu

Mesaj gönderen metin34 »

Uğur bey geri dönüşünüz için teşekkür ederim modrd ve modwr komutları var programın içinde bundan dolayı bağlanamam gayet normalmiş bu durumda.

“PLC Forum” sayfasına dön