Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PLC ZAMAN KAYMASI

Kullanıcı avatarı
yüye2023
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PLC ZAMAN KAYMASI

Mesaj gönderen yüye2023 »

merhabalar elimde 12se plc ve vfd el sürücüm mevcut bu sürücüm dönen bir tablayı kontrol etmekte ben tablanın motorunu plc den ayarladığım zamanla durduruyorum motorum direk akuple arada zincir kasnak benzeri bir şey yok
fakat her seferinde kaymalar oluşuyor bazen 1cm ilerde bazen 1-2 cm geride sürekli farklı noktalarda duruyor tek zaman olmasına rağmen aynı noktayı 2 sefer üstüste yakalayamıyorum bunun için yapabileceğim bir şey varmıdır
mekanik sistemden olabilir diye motoru söküp boşta test ediyorum yine aynı sürekli değişken noktalar
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: PLC ZAMAN KAYMASI

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Öncelikle yapmak istediğiniz pozisyonlama ancak yaptığınız işlem ve kullandığınız sürücü pozisyonlamaya uygun değil. Bundan dolayı tam olarak istediğiniz noktada durmayacaktır. Prosesinizi etkilene diğer bir durum ise mekanik sistem,sürücünün rampaları vs bu duruma etki edecektir. Son olarak PLC tarama zamanınızda yine buna etken bir sebeptir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
yüye2023
İletişim:

Mesaj gönderen yüye2023 »

Peki bunun için en uygun sürücü hangisi olmalı ama belirtmeliyim ki sistemim 220 ve motorum 0,55 kw
sürücüm değişirse hassasiyetim bir miktar daha değişirmi
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Pozisyonlama için AC Servo Sürücü ve Motor'unu tercih etmelisiniz ya da tam olarak servo kadar hassas olmasada yakın bir hassasiyet sunan C2000+'ın pozisyonlama modunu da kullanabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön