Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Ms300 sürücüye bağlı motorlarda çalışma zamanlaması hatası
- musdemir79
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Ms300 sürücüye bağlı motorlarda çalışma zamanlaması hatası
Merhaba.
Yaptığım projede 3 adet ms300 sürücü ve bu sürücüye bağlı 3 adet pompa bulunmakta.
Bir modda pompalardan 1 ve 2 nolu olanlar, diğer modda 2 ve 3 nolu pompalar aynı anda çalışmalı.
Hata şu ki pompalar aynı anda çalışması gerekirken biri önce diğeri sonra çalışıyor. Yazılım aynı anda run gönderiyor ama çalışmadaki bu küçük zaman sorununu çözemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Yaptığım projede 3 adet ms300 sürücü ve bu sürücüye bağlı 3 adet pompa bulunmakta.
Bir modda pompalardan 1 ve 2 nolu olanlar, diğer modda 2 ve 3 nolu pompalar aynı anda çalışmalı.
Hata şu ki pompalar aynı anda çalışması gerekirken biri önce diğeri sonra çalışıyor. Yazılım aynı anda run gönderiyor ama çalışmadaki bu küçük zaman sorununu çözemedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
- Turhan
- İletişim:
Re: Ms300 sürücüye bağlı motorlarda çalışma zamanlaması hatası
Sürücülere ait çalışma komut kaynakları nedir?
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- musdemir79
- İletişim:
Sürücüleri Rs485 haberleşme ile as228t plc ile kullanıyorum.
Frekans bilgisini hmi'den alıyorum. Frekans konusunda sorun yok.
Hwconfig de pompa1, pompa2 ve pompa3' için, d154, 164 ve 174 adreslerini sırasıyla run/stop göndermek için tanımladım.
Frekans bilgisini hmi'den alıyorum. Frekans konusunda sorun yok.
Hwconfig de pompa1, pompa2 ve pompa3' için, d154, 164 ve 174 adreslerini sırasıyla run/stop göndermek için tanımladım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- musdemir79
- İletişim:
Aynı zamanda y0.0, y0. 1 ve y0. 2 ile valf kontrolü de yapıyorum.
- musdemir79
- İletişim:
Sorunun kaynağı ne olabilir?
- Turhan
- İletişim:
Start sinyalini haberleşme üzerinden tetikliyorsanız bu haberleşmede yazdığınız toplam veri adedi ve haberleşme hızınıza bağlı olarak milisaniye mertebesinde de olsa gecikme ile yazılır.
Zamanlama önem arz eder ise eş zamanlı start sinyali için PLC'nin çıkış bitlerini kullanmanız önerilir.
Zamanlama önem arz eder ise eş zamanlı start sinyali için PLC'nin çıkış bitlerini kullanmanız önerilir.
DELTA Electronics Turkey
- musdemir79
- İletişim: