Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Enerji kesildiğinde verilerin hafızada kalması

Kullanıcı avatarı
Adalı1981
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Enerji kesildiğinde verilerin hafızada kalması

Mesaj gönderen Adalı1981 »

Hayırlı günler. Ss2 model plc de encoder ve tek giriş sayıcılarda okunan ve girilen değer enerji kesilip tekrar verildiğinde nasıl hafızada kalır. Ayrıca x0 girişinde hızlı sensör sayıcıyı c243 ile saydırıyorum. Fakat hız artarken 5 er veya 10 ar adet atlıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Enerji kesildiğinde verilerin hafızada kalması

Mesaj gönderen Turhan »

C243 sayıcısı kalıcı hafızalıdır. Eğer enerji kesintisi sonrasında bu değer siliniyor ise programda bunu resetleyen bir komut olabilir. C243 donanımsal bir sayıcı olduğu için SS2 serisi PLC de 20kHz e kadar sorunsuz sayma işlemi gerçekleştirebilir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Adalı1981
İletişim:

Mesaj gönderen Adalı1981 »

Encoderda da aynı problemi yaşıyorum. Encoder için c251 sayıcısını kullanıyorum. Ve aynı zamanda atadığım değerlerde enerji kesilince kendini sıfırlıyor.satır başında m1000 sürekli açık kontağını kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Donanımsal sayıcı gruplarının tamamı kalıcı bölgede yer alır ve enerji kesintisinden etkilenmez. PLC içerisine yalnızca C251 sayıcısına ait 1 komut satırı ekleyerek hafıza durumunu test edebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön