Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

SV3 FB

Kullanıcı avatarı
Claytonc100
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

SV3 FB

Mesaj gönderen Claytonc100 »

Merhaba. Yakın zamanda SE PLC yerine yeni SV3 kullanmaya başladım. Fonksiyon Bloklarında Yükselen/Düşen Kenar gibi Darbeli Talimatları kullanamayacağınızı fark ettim. Yükselen Kenarı algılamak için FB_NP eklemeniz gerekir. Bunu DVP-SE'de kullanılan önceki yöntemlere kıyasla çok zaman alıcı ve gereksiz buluyorum. Bir şeyi mi kaçırıyorum yoksa bu davranışı değiştirmek için bir plan var mı?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: SV3 FB

Mesaj gönderen Turhan »

AS ve AH serisi PLC'lerde ve DVP 3.Nesil PLC modellerinde FB içerisinde yükselen ve düşen kenar kontak işlemleri için resimde işaretlediğim yardımcı kontağı kullanmalısınız. Bu şekilde komutlarınızı pulse kontak şeklinde bir saykıl tetikleyebilirsiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Claytonc100
İletişim:

Mesaj gönderen Claytonc100 »

Cevap için teşekkürler. Yeni bir sorun buldum ve bunun etrafından dolaşmanın bir yolunu bulamıyorum. FB Yükselen Kenar Tetikleyicisi kendinden önceki tüm temaslara yanıt veriyor.

Örneğin, M2'yi (Set) süren bir FB_NP ile Seride bir M0 Bit ve M1 Bit NO Kontak varsa. M2 bitini yalnızca M0 açıkken ve M1 açıkken açmak istiyorum. FB_NP, M1'in yükselen kenarını yalnızca M0 ondan önce zaten açıksa algıladı.

Karşılaştığım sorun, M1 açıkken ve M0 daha sonra açılırsa M2'nin de açık olması. Dolayısıyla FB_NP, M0'ın yükselen kenarını algılıyor. Daha iyi anlaşılması için kısa bir video ekledim.

Daha önce de söylediğim gibi, önceki Delta PLC'lerde bu sorunla karşılaşmamıştım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

Mesaj gönderen bayram.caliskan »

Bu satırda bir hata yokki. başka senaryonuz varsa bir altına paralel bir satır daha ekleyebilirsiniz.
Bayram Çalışkan
Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
Besta Makina Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi

“PLC Forum” sayfasına dön