Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

PT Sıcaklık Dalgalanması

Kullanıcı avatarı
BURAK.YINAC
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

PT Sıcaklık Dalgalanması

Mesaj gönderen BURAK.YINAC »

merhaba,
ben fosfat tesisimizde yaptığım otomasyonda sıcaklık değerlerinde sürekli değişim görüyorum. El terminali ile ölçülen değer ile benim PT100'lerden aldığım değerler
farklı çıkıyor ve uygunsuzluk yiyorum. CH1 kanallarında 6-7-8-9 ortalama sıcaklık değerlerini almama rağmen böyle. sebebi nedir yardımlarınızı rica ederim
teşekkürler şimdiden..
Kullanıcı avatarı
BURAK.YINAC
İletişim:

Re: Okunan sıcaklık değerleri stabil değil.

Mesaj gönderen BURAK.YINAC »

Uğur bey merhaba
kullandığım modül delta 04PT modülü. Şöyle ki el probu ile fosfatlama sıcaklığını ölçtüğümde 60 derece geliyor. Fakat modülün okuduğu değer (Dopsoft hmi ekran kullandım) 40 derece çıkıyor. Dopsoft HMI Panelden ofset değeri girsem de sıcaklık değerleri sürekli değişiklik gösteriyor. Böylece girmiş olduğum ofset değeride tutmamış oluyor. Nasıl bir çözüm bulacağım bilemedim.
saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Okunan sıcaklık değerleri stabil değil.

Mesaj gönderen Uğur »

40 ve 60 arasında çok büyük fark var. Bu kalibre ofsetinin çok üzerinde bir hatalı ölçümü gösteriyor. Modül Pt100 den aldığı ohm değerine göre karşılığı olan sıcaklığı ürettiği için farklı bir sensör ile kontrolü gerçekleştirin. Ayrıca diğer PT kanallarınada bağlayarak ölçüm farklılığını gözleyin.

BURAK.YINAC yazdı: 12 Tem 2018, 08:32 Uğur bey merhaba
kullandığım modül delta 04PT modülü. Şöyle ki el probu ile fosfatlama sıcaklığını ölçtüğümde 60 derece geliyor. Fakat modülün okuduğu değer (Dopsoft hmi ekran kullandım) 40 derece çıkıyor. Dopsoft HMI Panelden ofset değeri girsem de sıcaklık değerleri sürekli değişiklik gösteriyor. Böylece girmiş olduğum ofset değeride tutmamış oluyor. Nasıl bir çözüm bulacağım bilemedim.
saygılarımla
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“PLC Forum” sayfasına dön