Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
dvp28sv11t2 Plc
- devilhunter
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
dvp28sv11t2 Plc
Merhaba değerli arkadaşlar bir adet start butonu bir adet stop butonu ve bir adet led var.
start x0 bağlı
stop x1 e bağlı
LD X0 set y0
LD X1 rst y0
c0 a + 24 bağladım
y0 a ledin bir ucunu
ledin diğer ucunu gnd ye bağladım.
ledim direk yanıyor ve out çıkış göstergeleri yanmıyor
girişlerin x0 ve x1 yanıyor plc mi arızalı acaba ?
start x0 bağlı
stop x1 e bağlı
LD X0 set y0
LD X1 rst y0
c0 a + 24 bağladım
y0 a ledin bir ucunu
ledin diğer ucunu gnd ye bağladım.
ledim direk yanıyor ve out çıkış göstergeleri yanmıyor
girişlerin x0 ve x1 yanıyor plc mi arızalı acaba ?
- İslam
- İletişim:
Re: dvp28sv11t2 Plc
Merhaba,
Elinizdeki PLC transistör çıkışlı bir PLC'dir ve çıkış tipi NPN'dir. C0 kısmına 0VDC bağlayıp Y out noktalarından bu değeri geri alabilirsiniz.
Elinizdeki PLC transistör çıkışlı bir PLC'dir ve çıkış tipi NPN'dir. C0 kısmına 0VDC bağlayıp Y out noktalarından bu değeri geri alabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- devilhunter
- İletişim:
Eve geçtiğimde o şekilde kontrol edeceğim ama anlamadığım şey ledin direk yanması ve çıkış ışığının yanmaması acaba çıkış kartı yanık olabilirmi ? kablo bağlantısı yapmasak bile x0 a basınca y0 ı aktif olup çıkış ışığının yanması gerekmiyor mu ?
c0 a +24 verdiğimde y0 çıkışına ledin bir ucunu ledin diğer ucunu gnd ye bağladığımda direk yanması tetikleme olmadan kafamı o karıştırıyor. start butona basıp y0 ı aktif etmesem bile yanıyor sanki karta bir problem varmış gibi..
c0 a +24 verdiğimde y0 çıkışına ledin bir ucunu ledin diğer ucunu gnd ye bağladığımda direk yanması tetikleme olmadan kafamı o karıştırıyor. start butona basıp y0 ı aktif etmesem bile yanıyor sanki karta bir problem varmış gibi..
- İslam
- İletişim:
Bağlantınızı düzeltin, donanımsal bir sorunu yoksa düzelecektir.
- devilhunter
- İletişim:
Teşekkürler şimdi oldu.
Şimdi frenli step motor çalıştırma işi kaldı. Örnek kod var mı acaba start stop buton lu ?
Şimdi frenli step motor çalıştırma işi kaldı. Örnek kod var mı acaba start stop buton lu ?
- devilhunter
- İletişim:
y0 aktif olmuyor
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Mrehaba,
DVP Serisi PLC Pals Komutları dokümanını inceleyin komut kullanımları örneklerle açıklanmıştır. Yazmış olduğunuz komutta ilk değişken frekans, ikinci değişken pulse değeridir. Siz frekansı 0 , pulse değerinide değişken atamış ancak içerisine değer girmemişsiniz. Bu şartlar altında çıkış vermemesi normal.
DVP Serisi PLC Pals Komutları dokümanını inceleyin komut kullanımları örneklerle açıklanmıştır. Yazmış olduğunuz komutta ilk değişken frekans, ikinci değişken pulse değeridir. Siz frekansı 0 , pulse değerinide değişken atamış ancak içerisine değer girmemişsiniz. Bu şartlar altında çıkış vermemesi normal.
- devilhunter
- İletişim:
Bu şemada yanlışlık var mı. Bir türlü motoru döndüremiyorum.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
PLC çıkışlarıyla ilgili bir sorun olup olmadığını anlamanın en kolay yolu çıkışları girişe bağlamaktadır. Transistör çıkışlı PLC NPN olduğu için;
C0-->0VDC
Y0-->X0
Y1-->X1
SS-->+24VDC
Bağlantısını yaptıktan sonra herhangi bir pulse komutunu kullanın C251 sayıcısı ile saydırın. Verdiğiniz pulse değeri kadar sayıcıdan okuyorsanız PLC çıkışları ile ilgili bir sorun yok demektir. Artık genel bağlantınız ve karşı taraftaki cihazın ayarlarına odaklanabilirsiniz.
C0-->0VDC
Y0-->X0
Y1-->X1
SS-->+24VDC
Bağlantısını yaptıktan sonra herhangi bir pulse komutunu kullanın C251 sayıcısı ile saydırın. Verdiğiniz pulse değeri kadar sayıcıdan okuyorsanız PLC çıkışları ile ilgili bir sorun yok demektir. Artık genel bağlantınız ve karşı taraftaki cihazın ayarlarına odaklanabilirsiniz.