Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

SS2 PLC ile ASDA A2 servo pozisyonlama

Kullanıcı avatarı
erkanozdin
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

SS2 PLC ile ASDA A2 servo pozisyonlama

Mesaj gönderen erkanozdin »

Merhaba,

14SS2 PLC ile ASDA A2 servoyu kontrol ederek sürekli olarak sağ-sol yaparak katlama kumaş katlama işlemi yapmaya çalışıyorum. Home noktasını manuel olarak ayarlayıp D1030 ile yapıyorum. Start verilince herhangi bir sorun olmadan istediğim ölçülerde katlama yapıyor. Ancak stop yapıp tekrar start yaptığımda hareket hangi yönde kalmışsa o yöne doğru 3-5 cm bir kayma yapıyor. PLC programı ekli dosyadadır. Burada ben programda mı hata yapıyorum yoksa sürücü üzerinden başka ayarlar mı yapmalıyım? Yerdımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: SS2 PLC ile ASDA A2 servo pozisyonlama

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Servo sürücülerden kaynaklı herhangi bir pozisyon sapması durumunda AL009 hatası alırsınız. PLC programınızın çalışması boyunca servonun Servo ON yani enable sinyalini kesmeyiniz. Ayrıca PLC bir pals komutunu tamamlanmadan PLC yi stop konumuna geçirmeyiniz.

PLC de yaptığınız karşılaştırma komutunu pozisyonlama tamamlandı bilgi biti olarak kullanacaksanız SS2 serisi PLC'nin M1029 biti bu işi doğrudan yapmaktadır.

karşılaştırma.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
erkanozdin
İletişim:

Re: SS2 PLC ile ASDA A2 servo pozisyonlama

Mesaj gönderen erkanozdin »

Teşekkür ederin Turhan Bey,
Servo On sinyalini kesmeyince sorun düzeldi.

“PLC Forum” sayfasına dön