Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
remote io modbus bağlanma sorunu
- parladi
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
remote io modbus bağlanma sorunu
rs 485 rtu olarak dokumanından aladığım remote io cihazdan giriş çıkış ve analog girişlerini okumak istiyorum dijital girişleri 0-0 kadar çıkış röleleri 17-24 analog girişlerinde register adresini 30001-300098 olarak dökümanında vermiş ben bu cihazı modrw komutu ile okumaya çalıştım hex adres olarak ama başaramadım bu cihaza bağlantı için yardımınızı rica ederim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Re: remote io modbus bağlanma sorunu
Belirttiğiniz adresler input registerdir. MODRW - Modbus Okuma-Yazma Komutu nda kullanmanız gereken fonksiyon kodu H4 dür. (Bir veya birden fazla input register okumak için) H4 fonksiyon kodunu kullanarak okuma yapmayı deneyiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- parladi
- İletişim:
turhan bey merhaba modrw komutu ile denedim ama sacça değerler çıkıyor 132 gibi register adresi 0 dan başlıyor 7 kadar inputlar için bu adresi hex mi çevireceğiz yada aynı şekilde mi gireceğiz remote io adresi 2 komutu modrw k2 h4 h0 d0 k7 olarak giriyorum saygılar..
- Turhan
- İletişim:
Okuma yaparken D1296 datasından itibaren ardışık datalara gözatınız.
30Binli input register adresin Hexadecimal tabandaki karşılığını modbus komutunda yazmalısınız. Bazı Modbus cihazlarında okunacak veri hesapladığınız Hexadecimal adresin 1 adres altı veya üstünde olabiliyor okuma yaparken bu adresleride dikkate alınız.
30Binli input register adresin Hexadecimal tabandaki karşılığını modbus komutunda yazmalısınız. Bazı Modbus cihazlarında okunacak veri hesapladığınız Hexadecimal adresin 1 adres altı veya üstünde olabiliyor okuma yaparken bu adresleride dikkate alınız.
DELTA Electronics Turkey
- parladi
- İletişim:
ben input ve out putları okumak istemiştim inputlar 0 dan 7 kadar register değerleri output ise 17 den 24 kadar 30001 ile başlayanlar analog girişler dediğiniz data adrslerini bir kontrol edeyim..
- parladi
- İletişim:
m+erhaba ekteki programla remote i/o cihazına 9600 1 none olarak slave 2 adresinden bağlanıp giriş inputlarının durumuma göre işlem yapacağım yardımınızı bekliyorum..
- parladi
- İletişim:
programı ekleyememişim..
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Aşağıdaki örnek programı inceleyiniz. Bir satır okuma yaptıktan sonra programınızın kalan kısmını ekleyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey