Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Link haberleşme
- MEHMET34
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Link haberleşme
Deltada çalışan bütün arkadaşlara kolay gelsin benim elimde 1adet ss2 ve 1adet ss plc var bunlardan ss2 olanı master yaptım ss plc yi slave yaptım ve bunardan 50 word haberleştirme yapmak istedim 16 word haberleşmede bir sıkıntı olmuyor ancak 5ü word yapmak istediğimde 15 word okuma ve yazöa yapıyor m1353 biyini aktif ettim uzunlullarıda 50 yaptım slave adresi2 ve d1399 datasını k2 yaptım yinede olmadı sizin örneklerede baktım acaba bu haberleşme sıkıntısı neden olur m1356 veye m1355 bitleriyle bir alakası varmı yardımlarınız için teşekkür ederim
- Turhan
- İletişim:
Re: Link haberleşme
Örnek demoda M1355 veya M1356 ile ilgili herhangi bir komut satırı bulunmuyor. 50Word link haberleşme için M1353 Bitini aktif hale getirmelisiniz. Bunun dışındaki tüm konfigürasyonlarınızı Standart Link haberleşmedeki 1 numaralı istasyonun registerlerini referans alabilirsin.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- MEHMET34
- İletişim:
Örnek demoda yok. ancak sizin demodada çalışmadığı için başka bir sorunmu vardiye size yazdım
- MEHMET34
- İletişim:
Kolay gelsin dün size söylediğim 16 word haberleşme yapabildiğim ancak 50 word haberleşme yapamadığım program şeması master ve slave ikisinide attım rica etsem hatamı söylermissiniz
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
50Word okuma yapan link haberleşme örneğini mesaja ekliyorum. Dikkat etmeniz gereken nokta; Aynı istasyon için 16'dan fazla sıralı adresten okuma/yazma yapacaksanız PLC'de M1353 bitini aktif etmelisiniz. Diğer datalar konfigürasyonu aşağıdaki gibi olacaktır.
D1355: 1numaları slave cihazdan okunamaya başlanacak data'nın Modbus adresi (Örnekte H1000 [D0 Datası])
D1434: 1numaları slave cihazdan ardışık olarak okunacak data sayısı (Örnekte 50 word)
D1480: 1numaları slave cihazdan okunan verilerin Master PLC de kaydedileceği data bölgesi (Örnekte 2000 [D2000~D2049])
Örneğe göre 1 numaralı Slave PLC'nin D0 datasından itibaren ardışık 50 veri okunmuş ve okunan datalar Master PLC'nin D2000~D2049 data aralığına kaydedilmiştir.
Not: 50Word Link haberleşme yalnızca DVP-SV2 serisi PLC modeli için desteklenen özelliktir.
D1355: 1numaları slave cihazdan okunamaya başlanacak data'nın Modbus adresi (Örnekte H1000 [D0 Datası])
D1434: 1numaları slave cihazdan ardışık olarak okunacak data sayısı (Örnekte 50 word)
D1480: 1numaları slave cihazdan okunan verilerin Master PLC de kaydedileceği data bölgesi (Örnekte 2000 [D2000~D2049])
Örneğe göre 1 numaralı Slave PLC'nin D0 datasından itibaren ardışık 50 veri okunmuş ve okunan datalar Master PLC'nin D2000~D2049 data aralığına kaydedilmiştir.
Not: 50Word Link haberleşme yalnızca DVP-SV2 serisi PLC modeli için desteklenen özelliktir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- abdul
- İletişim:
Kolay gelsin
Link haberleşmesinde Slave olan plc delta olmasi şart mi yoksa diger markadan de olur
Cevaplariniz için teşekur ederim
Link haberleşmesinde Slave olan plc delta olmasi şart mi yoksa diger markadan de olur
Cevaplariniz için teşekur ederim
- Turhan
- İletişim:
H03 ve H10 fonksiyon kodlarını destekleyen tüm standart modbus aygıtları için kullanılabilir.
DELTA Electronics Turkey
- erenn
- İletişim:
Merhaba
8 adet delta sürücüyü delta plc ile kontrol etmek istiyorum. Bunu link haberleşme ile yapsam. Sürücülere frekans ve çalıştır komutu gönderirken bir gecikme yaşar mıyım? Sormak istediğim link haberleşme 16 slave cihazlada senkron bir şekilde çalışabiliyor mu?
8 adet delta sürücüyü delta plc ile kontrol etmek istiyorum. Bunu link haberleşme ile yapsam. Sürücülere frekans ve çalıştır komutu gönderirken bir gecikme yaşar mıyım? Sormak istediğim link haberleşme 16 slave cihazlada senkron bir şekilde çalışabiliyor mu?
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
DVP-SV2 PLC'lerde özel data ve bitlerin yardımıyla 32 adet, diğer DVP PLC'lerde ise 16 adede kadar slave cihaz ekleyebilirsiniz. Her bir slave cihazdan 16 word uzunluğunda hem okuma hem de yazma yapabilirsiniz.
DVP-SV2 PLC'lerde özel data ve bitlerin yardımıyla 32 adet, diğer DVP PLC'lerde ise 16 adede kadar slave cihaz ekleyebilirsiniz. Her bir slave cihazdan 16 word uzunluğunda hem okuma hem de yazma yapabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey