Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

16bit ve 32bit komutlar

Kullanıcı avatarı
byrol
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

16bit ve 32bit komutlar

Mesaj gönderen byrol »

12SA2 serisi PLC kullanıyorum. Aynı proğram içerisinde hem 16bit hem 32bit komut kullanılmasın bir sakıncası oluyor mu? Mesela ADD ve DADD komutlarını farklı satırlarda kullanmam gibi. Loadcell den ağırlık okuması yapıyorum DFROM komutu ile. Gelen değerim örnek olarak D23 datasına yazıyorum. Aynı datayı DIV komutu ile böldüğümde yada ADD komutu ile ekleme yaptığımda gelen data değeri çok hızlı değiştiği zaman tamamen farklı bir değer gösteriyor. Tüm proğram içerisinde aynı bit çeşidinde komut kullanmak mı gerekiyor? Birde bu şekildeki çalışmalarda D dataları arasında boşluk bırakmak iyi midir yoksa arka arkaya kullanabiliyor muyuz?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: 16bit ve 32bit komutlar

Mesaj gönderen Uğur »

İşleme göre ister 16 ister ise 32 bit kullanabilirsiniz. 32 bit kullandığınız zaman örnek D100 olsun D100 ve D101 i birlikte işgal edeceğine dikkat edin yeterlidir. Birde 16 bit bir değeri 32 bit işleme tabi tutmadan önce MMOV komutu ile 32 bite çevirin aksi taktirde sayının 32 bit yorumlanmasında hata olacağından sorunlu değerler görmeniz olasıdır.

MMOV - 16 Bit --> 32 Bit Taşıma
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
byrol
İletişim:

Re: 16bit ve 32bit komutlar

Mesaj gönderen byrol »

Harika bir açıklama olmuş, çok teşekkür ederim...

“PLC Forum” sayfasına dön