1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Ladder Yazım HK.
Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2019, 08:26
gönderen FELIX
Merhaba eklerdeki programda nasıl bir hata yaptığımı anlamadım düzeltilmişinide koydum ama neden hata veriyor öğrenebilirmiyim?
HATA VEREN
2.JPG
DÜZELTME YAPTIĞIM
1.JPG
Re: Ladder Yazım HK.
Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2019, 08:50
gönderen Ahmet
M405 kontağının altında bulunan m502 açık kontağının olduğu bölümdeki dallanma size hata verdiriyor.
Sanırım editör buradaki dallanma şekliyle ilgili bir mantık hatası görüyor olmalı.
eklediğim 2. resimdeki gibi dallanma çizgilerini düzenlerseniz sorun ortadan kalkacaktır.
Aslında mantık çok basit bunu bir merdiven olarak düşünün ve merdivenin en geniş basamağını en üstte tutun yada bütün basamak boylarını eşitleyin.
11.jpg
22.jpg
Re: Ladder Yazım HK.
Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2019, 09:21
gönderen Turhan
Merhaba,
Ladder diyagram yazımında ters akış dediğimiz hata durumu söz konusu. Bir çıkış bobini yada komutun çalışma şartı 2. resimde gösterildiği gibi X0, X1, X4, X6 üzerinden şartlanıyor ise derleyici hata verecektir.
Komut sıralamasındaki komut dizilimleri bir kitap okur gibi soldan sağa süreklilik olacak şekilde seri ve paralel kontak grublarından oluşabilir.
ladder_derleme_hatası.jpg
ladder_derleme_hatası_2.jpg
Re: Ladder Yazım HK.
Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2019, 09:34
gönderen FELIX
Cevaplar için teşekkür ederim