Merhaba sevgili arkadaşlar
DELTA DVP-32 EH üzerinde çalışan bir makinem var,makinede sıkışma meydana geldiğinde bu bilgiyi sıkışma switch kontağından gelen(- eksi ) DI ile alıyoruz,switchin kapalı kontağı kullanılıyor,sinyal kesildiğinde arıza oluşuyor,sıkışmayı giderip arızayı HMI üzerinden resetleyerek çalışmaya devam ediyoruz.
Şu anda switch pozisyonu normal ve kontaklarıda çalışır vaziyette,iken starttan kısa bir süre sonra sıkışma hatası alıyoruz,resetliyoruz tekrar start veriyoruz yine aynı hatadan duruyor.
Biz emin olmak adına PLC üzerinden bu kontak bağlantılarını by-pass ettik,sıkışma olsa bile görmesin diyerek.
Fakat yine aynı hatadan makine aynı şekilde duruyor.
Elektrik Projesinde bu bilgiyi verecek başka bir switch veya sensör vb.birşey yok.
Makinede Rotary artımlı encoder kullanıyoruz acaba encoder olabilir mi? dedik ancak encoder normal çalışıyor makinenin pozisyon açıları ile encoder açıları birbirini tutuyor.,doğru zamanda doğru hareketi sağlıyor.,bunu makine jog butonu ile adım adım kontrol ettik sonuç değişmedi.
Encoderin yeedeğini takıp aynı ayarlarları yaptık sonuç yine aynı.
Açıkçası,olmayan bir hatayı alıyoruz ve makine kendini starttan bir kaç saniye sonra durduruyor.
hiç bir fiziksel müdahale yapmadan tekrar resetliyoruz yine aynı şekilde ve hata verdiği sabit bir açı yok herhangi bir aşamada ve açıda verebiliyor.
PLC Power-yeşil ok
PLC run-yeşil ok
PLC error-hata yok
PLC Bat.Low-hata yok
PLC ye bağlanma imkanım yok,olsa da delta PLC ile ilgli bilgim yok.
Aç-kapa bekle işe yaramadı.
PLC stop-run işe yaramadı
[img]C:\Users\mcetinkaya\Desktop\Rigao elektrik şeması.jpg[/img]
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
DVP-32 EH PLC DI input problemi
- mcetinkaya
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Re: DVP-32 EH PLC DI input problemi
Merhaba
Arızayı oluşturan bu switch ise pasif etmeniz durumunda tekrar bu giriş ten arıza alıyor iseniz aklıma şu geliyor kumanda sistemindeki yani plc inputlatırı sağlayan güç kaynağının voltajında düşüş yaşanıyor olabilir bunu kontrol edermisiniz
Arızayı oluşturan bu switch ise pasif etmeniz durumunda tekrar bu giriş ten arıza alıyor iseniz aklıma şu geliyor kumanda sistemindeki yani plc inputlatırı sağlayan güç kaynağının voltajında düşüş yaşanıyor olabilir bunu kontrol edermisiniz
Automation
- mcetinkaya
- İletişim:
Bunu daha önce kontrol etmiştim,24 VDC PLC kendi üzerinden almakta,makineye start verdiğimde ölçü aleti ile aynı zamanda ölçüm yapmıştım ve arıza oluşana kadar veya arıza anında voltajda herhangi bir çökme göremedim.Ciseotomasyon yazdı: 16 Şub 2020, 14:09
Merhaba
Ölçü aletim Fluke true RMS.
Ayrıca makine arızaya geçtiğinde start almaması gerekiyor ancak resetlemeden tekrar start verebiliyorum,ve tekrar duruşa geçiyor.
Aşağıda elektrik şemasında X13 input=security olarak görünen SQ5 kapalı kontağı C14 arızayı normalde bu kontak veriyor.
daha önce bahsettiğim gibi X13 ile 24G arasına köprü attım normalde bu arızayı görmemesi gerekiyor.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Peki arıza geçtiğinde bu arıza bilgisi geldiğinde resetlemeden şalteri kapatıp açtığınızda tekrar arıza geliyormu yoksa aç kapa yapınca resetleniyormu
Automation
- Ciseotomasyon
- İletişim:
Makina kaç senelik panosu orjinal mi revizyon görmüşmü eğer donanımsal olarak bir hataya raslanmıyor ise yazılımsal olabilir bu tip plc dc güç kaynağı içinde olduğu için. İşlemci beslemeleride bj güç kaynağından besleniyor plc içerisinde voltaj düşümleri olabilir en yakın sürede plc yedeğini alın imkanınız var ise yeni plc ile değiştrin
Automation
- mcetinkaya
- İletişim:
Arıza verdiğinde şalteri aç kapa yaptığımızda hata siliniyor,tekrar start verdiğimizde aynı hatadan duruyor.
Makine yeni sayılır temiz kullanıyoruz panoda revizyon yapılmadı projede olduğu gibi.
Makine yeni sayılır temiz kullanıyoruz panoda revizyon yapılmadı projede olduğu gibi.