Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
İspSoft FBC ler Arası Data Kullanma
- apomavi
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
İspSoft FBC ler Arası Data Kullanma
Merhaba. Ben modbus modrw komutları için bir fonksiyon blogu olusturmak ıstedım. fonksıyon blogunun ıcerısınde bırbırını sıralı sekılde tetıklemesini saglayarak calıstırmak ıstedım. lakın maın programa fonksıyon blokları koydugumda bırbırıni tetikleyemedim. fonksıyon bloguna maınde elle adres vermeme ragmen kendı ıcerısınde otomatık adres aldıgı ıcın birbirleriyle haberleserek calısmadılar. Hatta baska bir forum yazısında gorerek bır sey denedım o da olmadı. Set Sonrakı datasına "Modbus2.SetSonraki" yazdım yıne olmadı. Buna nasıl bi cozum uretebılırım. fonksıyon bloklarını global olarak kullanamayacaksam pek bır faydası olmuyor ki.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: İspSoft FBC ler Arası Data Kullanma
Merhaba,
COM2 RS485 arabirimi için PLC programında birden fazla MODRW komutu bulunuyor ise bu komutlar arasındaki geçişi M1127/M1129 biti ile gerçekleştirebilirsiniz. (FB yada Komut tabanında)
M1127: COM2 RS485 arabirimi üzerinden MODRW komutu haberleşmesi tamamlandı.
M1129: COM2 RS485 arabirimi üzerinden MODRW komutu haberleşmesi tamamlanmadı. (Time-Out süresi D1129 datası ile belirtilir 300< D1129 < 3000 aralığında değer girilmelidir.)
COM2 RS485 arabirimi için PLC programında birden fazla MODRW komutu bulunuyor ise bu komutlar arasındaki geçişi M1127/M1129 biti ile gerçekleştirebilirsiniz. (FB yada Komut tabanında)
M1127: COM2 RS485 arabirimi üzerinden MODRW komutu haberleşmesi tamamlandı.
M1129: COM2 RS485 arabirimi üzerinden MODRW komutu haberleşmesi tamamlanmadı. (Time-Out süresi D1129 datası ile belirtilir 300< D1129 < 3000 aralığında değer girilmelidir.)
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.