Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

sx2 analog giriş dalgalanması

Kullanıcı avatarı
Escudos
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

sx2 analog giriş dalgalanması

Mesaj gönderen Escudos »

merhabalar;
Ben delta sx2 ile bir lineer cetvel uygulaması yaptım ancak analog girişten aldığım değer sürekli dalgalanıyor analog girişe kondansatör bağlamama ve topraklamalarını yapmama rağmen sorunu çözemedim acaba yardımcı olma imkanınınız olur mu?
Ekte programı yolladım umarım yardımcı olursununuz şimdiden çok teşekkürler.
LİNEER CETVEL SX2 SON HALİ.dvp
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: sx2 analog giriş dalgalanması

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Eğer kullandığınız analog modül DVP04AD-S yada DVP04AD-S2 ise #2. register adrese CH1'den okunacak verinin ortalama adedi değerini arttırmalısınız. Analog voltaj sinyaliniz için önerilen kapasitör değeride 0.1~0.47 μF and 25V'dur. Tüm önerilere rağmen analog girişinizde yine dalgalanma oluyor ise analog çıkış kaynağını ve PLC'ye kadar olan hattınızı yeniden gözden geçirmelisiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Escudos
İletişim:

Mesaj gönderen Escudos »

harici modül kullanmıyorum sx2 üzerindeki analog girişleri kullanıyorum sx2 analog dirişi 0-10v için 2000 degerini veriyor ben bunu 0-1200mm cinsinden görmek istediğim için bu değerlere çeviriyorum kodlama ile yapabileceğim bir filtre var mı acaba? çünkü analog girişin topraklamasını ve kondansatörünü bir çok kez denedim bir çözüm bulamadım malesef.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

D1062: Analog giriş ortalama adedi (Average number of times analog input signals are input through CH0~CH3 of 20EX2/SX2: 1~20, Default = K2) datasını kullanabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ahmt_tml
İletişim:

Mesaj gönderen ahmt_tml »

Parazit sorunu aşılması için kullanılan kondansatör kutuplu kondansatör müdür ? Örnek olarak paylaşma şansınız olur mu? Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

0.1~0.47 μF ve 25VDC'lik kutuplu kondansatörü polariteye dikkat edere 0-10VDC'lik sinyal hattınıza paralel bağlayabilirsiniz.

.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön