Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Interrup programında shift register komutu çalışmıyor...

Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Interrup programında shift register komutu çalışmıyor...

Mesaj gönderen fractal »

program kesmeye gidiyor fakat bit kaydırma komutum çalışmıyor.ss2 kullanıyorum...kesme programında başka komutlarda sorun yok...
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Interrup programında shift register komutu çalışmıyor...

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bit kaydırma komutunu interrupt içinde kullandığımızda komut sorunsuz çalışıyor.
interrupt.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
fractal
İletişim:

Mesaj gönderen fractal »

programı çalıştırıp denedinizmi?aynı programı kullanıyorum sadece harici kesmeyle x0 durumunu m bitlerine atıyorum.kesme alt programı çalışıyor.ama kaydırma komutunu işlemiyor.eğer kesme kullanmadan aynı sftl komutunu kullanırsam çalışıyor..durum budur..
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Bir önceki mesajdaki ekran görüntüsü çalışan programa aittir. Fiziksel olarak X0 inputunun tetiklenmesi ile M0 bitin durumu SFTL komutu ile işlenmektedir.

Test ettiğim programı mesaja ekliyorum. PLC'nizi formatlayıp yalnızca ekteki programı PLC ye yükleyiniz. X0 inputun tetiklenmesi ile SFTL komutunun çalışmasını gözlemleyebilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön