Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

RECETE CAGIRMA

Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

RECETE CAGIRMA

Mesaj gönderen Halilotomasyon »

MERHABALAR
plc ile hmi ıcındekı rcp no yu degıstırmek ıstıyorum.aynı zamanda recete no degıstıgınde receteyıde cagırmasını ıstıyorum.hmi de buton ıle $28.0 i aktıf ettıgımde receteler plc ye gelıyordu plc ıle $28.0 adresını nasıl aktıf ederım
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: RECETE CAGIRMA

Mesaj gönderen Turhan »

HMI üzerinde RCPNO = ({Link2}1@D0) gibi bir makro satırı ile RCPNO değerini PLC D0 datası ile değiştirebilirsiniz. Reçete değerlerini PLC'ye yazdırmak için ise kontrol bloğundaki reçete kontrol datasının 2. bitini PLC içerisinde yükselen kenar tetiklemesi ile set etmeniz yeterli olacaktır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:

D0 datasini degistirince sayfa degisiyor.
Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:

D0 datasini d78 yaptim simdi recete noyu degistirebiliyorum ama plc yazmayi yapamiyorum.
D5 e 2 atiyorum ama plc deki degerler degismiyor.
Kullanıcı avatarı
ozanyildirim
İletişim:

Mesaj gönderen ozanyildirim »

2. bit olduğu için 4 atmanız gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

D5 datasına 2 sayısını yazdığınızda değil 2. bitini set ettiğinizde (4 sayını yazdığınızda) 16Bit reçete fonksiyonu verileri PLC'ye yazacaktır. Ayrıca resimdeki gibi Auto Reset Flags kutucuğu işaretli olmalı ve 4 sayısını D5 datasına yükselen kenar tetiklemesi ile tetiklemelisiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:

cok tesekkur edıyorum sımdı oldu ıstedıgım gıbı degıstırıp cagırbılıyorum.
bırde recetede varyok kullanmak ıstıyorum.1. sensor varsa aktıf etme 2. sendorde varsa onuda aktıf etmek boyle toplam 8 adet sensorun var yada yok oldugunu tek tek secerek recetede tutmak ıstıyorum.onu nasıl yapıyoruz bulamadım
Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:

sensorlerı 0-1 secerek yaptım.yanlız hangısını 1 yaptıysam hemen yanına ısık yapıp onu yesıl yapmak ıstıyorum.bu olay recete kaydetmede oldugundan (daha plc ıcıne yazılmadıdından) hangı recetenın(rcp 1 rcp 2 gıbı)1 oldugunu nasıl anlar ve orada bır ısık yakarız
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

HMI reçete uygulaması word tabanında kullanılabilmektedir. son mesajınızı biraz daha detaylandırırsanız yardımcı olmaya çalışabiliriz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:

Soyle rcp 2 girisine 1 yazdim mesela .simdi rcp 2 icerisinde 1 yazdiginda bir sekilde bir coklu gostergeyide 1 yapip yesil renk yapmak istiyorum 0 yazdigimda tekrar eski konumuna donsun istiyorum.receteyi plc ye yazdigimizda onu yapmak kolay ama plc ye yazmadan rcp 2 nin degeri 1 oldugunu anlayip onunla ya hmi ic bitini aktif esip gostergenin rengini degistireyim yada onu bir word icine atip plcden isleyerek gostergenin rengini degistireyim istiyorum.

“HMI Forum” sayfasına dön