Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

İki eksen interpolasyon

Kullanıcı avatarı
semihalgac
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

İki eksen interpolasyon

Mesaj gönderen semihalgac »

Dcıma komutu kullanıyorum servonun hızlarını düşüremiyorum
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: İki eksen interpolasyon

Mesaj gönderen Turhan »

|DCIMA S1 S2 S D| komut satırında S değişkeninin high word değeri ile hızı kontrol edebilrisiniz. Detaylı açıklama için DVP PLC İnterpolasyon Komutları dokümanını inceleyiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
semihalgac
İletişim:

Hareket zamanı diyor düşürmeye çalışıyorum düşmüyor dcıma d1000 d1002 d400 y0 yazıyorum
D400 k2
D401 k200 yazıyorum hareket zamanı 20 snye olması gerekşyor ama daha kısa sürede tamamlıyor ornek bir programla açıklarsanız işim biraz hızlı turhan bey şimdiden teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Bu parametre değişkenleri ile çalışabileceğiniz maximum üst hız limitini tanımlarsınız. Değeri K200 girmeniz hareketi 20saniyede bitireceğiniz anlamına gelmez.

Açıklamada da "Bu ayar maksimum pulse çıkış frekansı ile sınırlandırılmıştır. Onun için ayarlanan süre gerçek çıkış zamanından yüksek ise ayarlanan süre otomatik olarak değişir." ifade edilmiş.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
semihalgac
İletişim:

Dediğinizden hiç bir şey anlamadım servo parametrelerini değiştirecek miyim? 175 175 gibi bir haraketi 10-20 sn arası gibi yapmam gerek? Süre değiştirmek için servo parametresinin min çıkış frekansını mı değiştirmem gerek
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Servo sürücüye ait parametreler değişmeyecektir. hareket hızı çözünürlük ve diğer eksenin hedef pozisyonuna göre farklılık gösterir. İnterpolasyon komutlarının hedef hızları diğer lineer tek eksen pozisyon komutlarından farklı çalışır.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
semihalgac
İletişim:

Peki hızı düşürmek için çözünürlüğü neye ayarlamam gerek
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

S değişkeninin high word değerini değiştirip deneyebilirmisiniz?

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
semihalgac
İletişim:

zaten o değeri değiştiriyorum ama istediğim gibi yavaşlamıyor s k2 olsa s+1 k200 den fazla yazamıyor muyum
Kullanıcı avatarı
firukk
İletişim:

Mesaj gönderen firukk »

Turhan yazdı: 11 Eki 2023, 10:11 Bu parametre değişkenleri ile çalışabileceğiniz maximum üst hız limitini tanımlarsınız. Değeri K200 girmeniz hareketi 20saniyede bitireceğiniz anlamına gelmez.

Açıklamada da "Bu ayar maksimum pulse çıkış frekansı ile sınırlandırılmıştır. Onun için ayarlanan süre gerçek çıkış zamanından yüksek ise ayarlanan süre otomatik olarak değişir." ifade edilmiş.
Zaman olarak diyelim ki 20 saniye ayarladık

1. durumda gerçek çıkış zamanı 25 saniye plc hareketi 25 saniyede tamamlıyor.

2. durumda ise gerçek çıkış zamanı 15 saniye bu seferde toplam hareket zamanını 20 saniyede tamamlıyor

Doğru mu anlamışım?

“PLC Forum” sayfasına dön