Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Cetvelden Değeri Geç Okuma

Kullanıcı avatarı
Ercotech_35
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Cetvelden Değeri Geç Okuma

Mesaj gönderen Ercotech_35 »

Merhabalar

SE serisi bir PLC kullanıyorum. Ve DTC 1000 R modül ile 4-20 mA bir cetvelin ölçü değerini okuyorum ve PLC ye Ekran Makroları ile PLC ye atıyorum.PLC içerisinde de bu cetvelin değerini karşılastırma komutları ile kullanıp bir valfin enerjisini kesiyorum.Fakat Sanki eksen hareket ederken cetvel ölçüleri plc ye geç aktarılıyor gibi sanki her seferinde eksen valfinin enerjisini kestiğimde eksen farkıl yerlerde duruyor..Bu durum RS 485 haberleşme ile ilgili olabilirmi?.Son çare 04AD analog modül alıp direkt cpu yanındaki giriş modüllerinin yanına takıp değeri burdan okusam haberleşme hızlanırmı?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: Cetvelden Değeri Geç Okuma

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Haberleşme hızınıza, ortam şartlarına, PLC'deki program yoğunluğuna gibi durumlardan kaynaklı olabilir. Haberleşme hızınızı arttırıp deneyebilirsiniz. Doğrudan analog modül ile okumanız verilerin PLC tarafında çok daha çabuk işlenmesine olanak sağlayacaktır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
Ercotech_35
İletişim:

Teşekkür ederim islam bey

Ben DTC modülün hızlı okuduğuna eminim .Fakat Aktarımda gecikme oluyor gibi.En kötü dtc modülü on off kontak mantığında kullanıp ölçüye gelince PLC ye imput göndererekte deneyebilrim.
Kullanıcı avatarı
Ercotech_35
İletişim:

Evet İslam Bey

4AD modülünü takınca ve cetveli buraya taşıyınca herşey düzeldi.Teşekkürler

“PLC Forum” sayfasına dön